profilkep.jpg

Rólam

Tárczy Virág vagyok, dietetikus.

2006-ban szereztem meg a diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai karán.
A főiskola után rögtön egy szociális intézmény élelmezésének élére kerültem, mint dietetikus és élelmezésvezető. Az ott töltött 10 év alatt sok tapasztalatot szereztem az élelmezésvezetés területén, illetve az idősek élelmezésében.

A főállásom mellett 2015-től egyéni vállalkozóként is elkezdtem tevékenykedni. Rendszeresen tartok diétás tanácsadásokat. Több éve dolgozom együtt étel házhozszállító cégekkel, jelenleg az Egészségpajzs Kft-vel, és a Yolofood Kft-vel vagyok szakmai kapcsolatban, folyamatosan. 5 évig voltam az Alexa sütöde Kft dietetikusa. Mindegyik cég esetében részt veszek az inzulinrezisztens és/vagy a diabétesz menüik tervezésében, illetve én végzem a tápértékszámításukat is. Több köz- és magánintézménynek tervezek étlapokat a közétkeztetési rendeletnek megfelelően. Rendszeresen jelentek meg szakmai cikkeim az Élelmezés szaklapban, valamint szakmai tanácsadója vagyok az Intima.hu női egészségportálnak.
Nagyon szeretem, hogy a szakmám nem csak egy területén vagyok jelen.

Kiemelten foglalkozom a szénhidrátanyagcsere-zavarok (inzulinrezisztencia, diabétesz) személyre szabott étrendi kezelésével, külön szívügyem a terhességi diabétesz (GDM) kezelése. 

Gasztroenterológiai- illetve egyéb betegségek diétájával kapcsolatban is bizalommal fordulhat hozzám, úgymint gyomor- és nyombélfekély, gyulladásos bélbetegségek, epebetegségek, székrekedés, köszvény, pajzsmirigy problémák, elhízás…

Szívesen foglalkozom a fent említett betegségek étrendi kezelésével abban az esetlen is, ha valamilyen táplálékallergia vagy intolerancia kapcsolódik hozzájuk, pl.: glutén érzékenység, tejcukor érzékenység, tejfehérje allergia, tojásallergia…

A G1 Intézet és a Wáberer Medical Center keretein belül fogadom a pácienseimet.

Az IR/DIAB/GDM és én

2 kisgyermek boldog anyukája vagyok. Várandósságaim előtt (is) erős inzulinrezisztenciával küzdöttem, majd mindkét terhességem alatt cukorbeteg voltam, már az elejétől inzulinkezelésre is szükségem volt. Nyugodtan és határozottan mondhatom, hogy a GDM minden fizikai és lelki megpróbáltatását átéltem. Pontosan tudom, hogy a kismamák min mennek keresztül ilyenkor, és hogy mekkora szükség van ebben a helyzetben egy hiteles segítségre, egy dietetikusra.

A saját érintettségemet és tapasztalataimat is felhasználva még több hasznos és szakszerű tanáccsal tudom ellátni a hozzám forduló pácienseket.
Tárczy Virág - Dietetikus | www.DesignMester.hu