Rólam

…és a munkámról kicsit részletesebben.

Tárczy Virág vagyok, dietetikus.

Mindig érdekeltek az élelmiszerek, az ételkészítés és a táplálkozás. Először vendéglátó technikus lettem, majd 18 évesen a dietetikus szakma felé fordultam, és nem bántam meg!

2006-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai karán, majd több mint 10 évig voltam egy szociális otthon élelmezésvezető dietetikusa.

Évek óta tartok dietetikai tanácsadásokat egészséges ill. már betegséggel küszködő páciensek számára. Szívesen és rendszeresen veszek rész egészség- és szűrőnapokon.

Több budapesti étel házhozszállító cég tematikus (inzulinrezisztens, diabéteszes, egyéb diétás) menüinek tervezésében illetve elindításában segítettem, 5 évig voltam az Alexa sütöde Kft. dietetikusa, jelenleg az Egészségpajzs Kft.-vel, és a Yolofood Kft.-vel vagyok szoros és folyamatos szakmai kapcsolatban.

A Detki Keksz Kft. dietetikusa vagyok, mely során termékfejlesztésekben és a kekszek népszerűsítésében is részt veszek.

Sokat foglalkozom a közétkeztetéssel, több köz- és magánintézménynek tervezek évek óta étlapokat a hatályos rendeleteknek megfelelően.

Rendszeresen tervezek nagyvállalatok részére pályázatokhoz komplett szakmai anyagokat.

Számos szakmai cikkem jelent meg az Élelmezés szaklapban, illetve szakmai tanácsadója vagyok Intima.hu női egészségportálnak.

Szeretek sütni- főzni, új alapanyagokat és recepteket kipróbálni. Kedvencem a magyar- és az olasz konyha. Nagyon szeretem a kreatív elfoglaltságokat, órákig el tudok merülni egy macerás süteménykészítésben vagy egy számos kifestőben, kedvelem az aprólékos és figyelmet igénylő tevékenységeket.

Nagyon szeretem, hogy a szakmám nem csak egy területén vagyok jelen.

Személyes tanácsadás esetén a G1 Intézet és a Wáberer Medical Center keretein belül fogadom a pácienseimet.

Kiemelten foglalkozom a szénhidrátanyagcsere-zavarok (inzulinrezisztencia, diabétesz) és az elhízás személyre szabott étrendi kezelésével, külön szívügyem a terhességi diabétesz (GDM) kezelése.

Gasztroenterológiai- illetve egyéb betegségek diétájával kapcsolatban is bizalommal fordulhat hozzám, úgymint gyulladásos bélbetegségek, epebetegségek, székrekedés, köszvény, pajzsmirigy problémák…

Szívesen foglalkozom a fent említett betegségek étrendi kezelésével abban az esetlen is, ha valamilyen táplálékallergia vagy intolerancia kapcsolódik hozzájuk, pl.: glutén érzékenység, tejcukor érzékenység, tejfehérje allergia, tojásallergia…

Az IR/DIAB/GDM és én

Két kisgyermek boldog anyukája vagyok. Várandósságaim előtt (is) erős inzulinrezisztenciával küzdöttem, majd mindkét terhességem alatt cukorbeteg voltam, már az elejétől inzulinkezelésre is szükségem volt. Nyugodtan és határozottan mondhatom, hogy a GDM minden fizikai és lelki megpróbáltatását átéltem. Pontosan tudom, hogy a kismamák min mennek keresztül ilyenkor, és hogy mekkora szükség van ebben a helyzetben egy hiteles segítségre, egy dietetikusra.

A saját érintettségemet és tapasztalataimat is felhasználva még több hasznos és szakszerű tanáccsal tudom ellátni a hozzám forduló pácienseket.

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!

Ha bajban vagy a szénhidrát- illetve a tápértékszámítással, kattints ide!